loader
SZEVI Praxis - zárókonferencia a virtuális térben

SZEVI Praxis - zárókonferencia a virtuális térben

Megtartotta a virtuális térben zárórendezvényét a Szentendre és Vidéke Praxisközössége, november 19-én. Közel két éve kezdte meg közös munkáját a megelőzést előtérbe helyező, ingyenes szűrő és prevenciós programokat, előadásokat kínáló, az egész térséget lefedő, háziorvosokból álló közösség.

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. A prevenció mellett a mások fontos terület a káros szenvedélyekkel kapcsolatos tájékoztatók, leszokást segítő ismertetők, amiket korábban az Egészséges Városért Közalapítvány, majd később a SZEVI Praxis tartott a szentendrei iskolákban a diákoknak.

A cél a prevenció volt állapotfelméréssel, szűrő- egészség -és sportprogramokkal, életmód-tanácsadással, egészségklubokkal. A programokat térségi családi napok, sportnapok is kiegészítették mintegy 3000 lakossági résztvevővel. 

Figyelemfelhívó akcióval készült a szervezet minden december elsején az AIDS világnapján a diákoknak A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban 300-350 főnek szóltak az interaktív rendezvények, előadások. Idén, ez a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Helyette egy összeállított anyaggal készülnek a közösség munkatársai az iskoláknak.

A projekt átfogó célja az alapellátáson túl olyan többletszolgáltatást nyújtani, ami növeli és segíti a lakosság egészségtudatosságát, képzettségét. A praxisokban dolgozó szakemberek között olyan együttműködés alakult ki, ami további szakmai fejlődést eredményez a jövőre nézve.

 

 

 

 

Kép forrása: Szentendre és Vidéke Praxisközösség

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok