Stresszoldó foglalkozások a Püspökmajor Klubkönyvtárban

Stresszoldó foglalkozások a Püspökmajor Klubkönyvtárban

A Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda (EFI) 2023-ban is várja ingyenes stresszoldó foglalkozásain a járás lakosait. A februári alkalmak bármelyikén részt lehet venni, ugyanis nem egymásra épül a három különböző módszerre alapuló foglalkozás-tájékoztatnak Szentendre Város Hivatalos honlapján.

A Lehosik Marianna pszichológus vezeti foglalkozásokat, melyek a járás lakosai számára ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni a szentendre.hu-n található űrlap kitöltésével lehet.  
Minden foglalkozás az adott napon (szerdánként) 18:00-kor kezdődik.
Helyszín: Püspökmajor Klubkönyvtár (Hamvas Béla u.6.)

-február 1. – Légzéstechnikák a stresszoldás szolgálatában
A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket. Ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat rendkívül hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban.

-február 8. – Progresszív izomrelaxáció
A progresszív relaxáció egy könnyen elsajátítható stresszoldó technika, amely gyorsan és jól alkalmazható az élet számos helyzetében. A foglalkozás elméleti bevezetőt és a technika elsajátítását segítő gyakorlatokat tartalmaz. 

-február 15. – Vizualizációs gyakorlatok
Habár a „vizualizálás” kifejezést nem használjuk gyakran, magát a cselekvést mindannyian gyakoroljuk, hiszen például álmodozni mindannyian szoktunk. Képzeletünk rendkívül nagy erővel bír. Ha keretek közé terelve, tudatosan használjuk, akkor csökkenthető a stressz.

Az iroda munkatársai kérik, hogy az alkalmakra kényelmes ruházatban érkezzenek és vigyenek magukkal polifoamot/jógamatracot, kispárnát, pokrócot-írják a portálon.

Forrás: szentendre.hu