loader
Az Év Védőnője: Vargáné Kiss Zsuzsanna, nyugalmazott járási vezető védőnő

Az Év Védőnője: Vargáné Kiss Zsuzsanna, nyugalmazott járási vezető védőnő

Az iskolavédőnő szakmai vezető kategóriában ítélték oda az Év Védőnője díjat Vargáné Kiss Zsuzsannának – ezzel elismerve több évtizedes, elkötelezett munkáját. - olvasható a város weboldalán. Vargáné Kiss Zsuzsanna hosszú évek óta irányította a Szentendrei Járás védőnőinek munkáját. Szentendrén él, évekig dolgozott a városban területi védőnőként. Volt kollégái, munkatársai szerint példaadó hivatástudattal, fáradhatatlan odaadással végezte munkáját.

A díjátadásra a Védőnők Napja alkalmából szervezett ünnepségen került sor, a díjat Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke adta át. Az ünnepségen Magyar Judit alpolgármester is részt vett, és a város nevében köszöntötte a díjazottat.

Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben alapította az Év Védőnője Díjat, amit minden évben több kategóriában osztanak ki. A díjakat a családok, szülők, diákok, iskolák, társszakmák képviselői, kollégák, munkáltatók jelölései alapján ítélik oda. A jelölők a saját tapasztalatukat megosztva, saját történetüket elmesélve mutatják be a díjra javasolt védőnő mindennapjait.

A védőnők napját minden évben június 13-án ünnepeljük, mert 1915. június 13-án alakult meg Budapesten az Újvárosháza közgyűlési termében az Országos Stefánia Szövetség, az anya és csecsemővédelem szervezésére. A Szövetség védnökségét és névadását gróf Lónyai Elemérné, Stefánia  hercegasszony vállalta.

A Védőnői Szolgálat népegészségügyi prevenciós feladatokat lát el immár 106 éve – elsősorban a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében, egészségfejlesztő magatartásuk kialakításában. A védőnők kifejezetten prevencióra képzett szakemberek. Az ellátotti kör a várandósságtól 18 éves korig a teljes lakosságra, kivétel nélkül mindenkire kiterjed, függetlenül attól, hogy valaki küzd-e egészségi problémával, vagy sem.

Köszönet az áldozatos munkáért! Gratulálunk Vargáné Kiss Zsuzsannának!

 

Forrás, Fotó: szentendre.hu  Magyar Judit alpolgármester, Vargáné Kiss Zsuzsanna, nyugalmazott járási vezető védőnő,  Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok