loader
Vízilabda-szakosztályt indít Szentendre.

Vízilabda-szakosztályt indít Szentendre.

Vízilabda-szakosztályt indít Szentendre. Az alapítók között két világbajnok válogatott játékos szerepel. A pólós utánpótlás-nevelő központ megalakulását ünnepélyes keretek közt jelentették be a V8-ban.

A város sportegyesülete, a Szentendre VSE keretein belül egy új vízilabda-szakosztály indult Szentendrén, az alapítótagok között van két válogatott játékos: Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert, akik a népszerűsítés és toborzás mellett a későbbiekben aktívan kiveszik majd a részüket a szakosztály szakmai munkájában.

Szentendre lakosságának egyharmada 18 év alatti, ezért a fiatalok sportolása kiemelten fontos Szentendrén.

A város kezdeményezését a szakosztály megalapításában és az utánpótlás-nevelő központ felállításában a vízilabda-szövetség is támogatta. Nemcsik Balázs szerint minél több uszoda épül az országban, annál több lehetőség van pólós szakosztályokat is létrehozni, Szentendrén minden feltétel adott.

A tervek között szerepel egy külön vízilabdaosztály kialakítása a helyi iskolában, ez egy erős utánpótlásbázist biztosítana a városnak. A vízilabda-szakosztály hivatalos megnyitóját gálamérkőzés zárta, ahol a város öregfiúk csapata és világbajnok válogatott pólósok is vízbe szálltak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok