loader
Továbbra is veretlen a Szentendrei NKE

Továbbra is veretlen a Szentendrei NKE

Zsinórban nyolc mérkőzését nyerte meg a Szentendrei Női Kézilabda Egylet, az NB2-es bajnokság B csoportjában. A hazai csapat múlt hét vasárnap szerezte meg legújabb győzelmét, a Gárdony-Pázmánd NKK ellen. A lányok továbbra is azon dolgoznak, hogy a szezon végéig megőrizzék első helyüket a tabellán.

Rapi Róbert együttese heti négyszer edz a Móricz Zsigmond Gimnázium tornacsarnokában. Minden mérkőzés előtt videóelemzéssel készülnek fel az ellenfél játékából, a teremben pedig erőnléti és labdás edzésekkel gyakorolnak a találkozókra. Az idei szezont hét új játékossal kezdték meg, ami a vezetőedző szerint nem kevés. „Tavaszra már egy igencsak erős csapatunk lesz.” – mondta el a TV Szentendre stábjának.

Az újak között ott van Forgács Viktória, aki balszélső pozícióba érkezett Szentendrére. Korábban Szombathelyen, majd Csepelen játszott, és megfordult már NB1/B és NB1-es keretekben is. „A kondíciónk szerintem most már egyre jobb, és úgy gondolom, hogy a csapat is összeállt most már így a vége fele.” – mondta el Viki, akinek célja, hogy újra erősebb bajnokságban játszhasson.

Fehér Virág – szintén új játékosként – az NKE kapus gárdáját erősíti. Gyöngyösön, Vácott és Budapesten, a Testnevelési Egyetemen szerzett sokéves tapasztalatot. A kézilabdában most már nem csak játékosként, de hamarosan edzőként is megkezdi karrierjét. Virág a kapusedzéseken is odateszi magát, ahol Kókai Ágnes vezetésével készülnek a mérkőzésekre. Úgy véli, hogy a félév vége felé közeledve már az újak is beilleszkedtek a közösségbe, és szerethető csapattá váltak.

A Magyar Kézilabda Szövetség változtatásai alapján, az NB2-es bajnokságban idén a keleti és a nyugati ág helyett nyolc csoportba osztották a csapatokat. A Szentendrei NKE a B csoport első helyét foglalja el, jelenleg mögöttük áll az Alba Fehérvár, a Red Velvet KC, a Veszprém Pannon SE, a Vasas SC U21, az ÓKSI KKFT-Bicske, a Tatai AC és a Gárdony. Az alapszakasz végén a csoport első négy helyezettje a felsőházba, az utolsó négy pedig az alsóházba kerül, ezután pedig megkezdődnek majd a keresztjátékok. Farkas Tekla a hazaiak irányítója szerint, a Szentendrén kívül vannak erős csapatok a B csoportban, az eddigi mérkőzéseken azonban eddig nekik sikerült jól kijönni a helyzetekből. Az első hely megtartásához továbbra is sok edzésre és koncentrációra lesz szükség.

A Szentendrei NKE legközelebb az Alba Fehérvár KC-vel találkozik, november 18-án idegenben. December 2-án Veszprémbe utaznak, majd december 9-én hazai pályán fogadják a Tata csapatát.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok