loader
Történelmi sikert ért el Villám Lilla Olaszországban

Történelmi sikert ért el Villám Lilla Olaszországban

Remekül szerepeltek strandröplabdázóink a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Maratonon. Első alkalommal sikerült ugyanis a „klasszikus” női páros versenyszámban magyar versenyzőknek a dobogó tetejére állniuk, és a férfiaknál is először jutott be magyar duó a legjobb négy közé – olvasható a hunvolley.hu-n.

A budakalászi kötődésű kétszeres bajnok Villám Lilla és a tavalyi ob-ezüstérmes Szabó Adrienn mintegy száz páros közül pénteken kvalifikálták magukat a szombati 32-es főtábla küzdelmeibe, majd ott veretlenül menetelve szerezték meg az aranyérmet. Az eddigi legjobb magyar páros eredmény Bibionéban két bronzérem volt: 2017-ben Lutter Eszter Lakatos Enikővel, egy évvel később pedig Szombathelyi Szandrával állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg utóbbi évben Bálint Melinda, Háfra Dominika és Szabó Dorka a hármas csapatok küzdelmeiben végzett az első helyen.

Az olaszországi Bibionéban rendszeresen minden évben tavasszal és ősszel is megrendezik a Beach Volley Maratont férfi és női párosban, férfi és női hármasban, illetve vegyes négyes kategóriában, és a három napos eseményen mindig több száz csapat lép homokra a tengerparton felállított pályákon.

Gratulálunk Lillának!

Forrás: hunvolley.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok