loader
„Szeretnénk a középmezőnyben végezni”

„Szeretnénk a középmezőnyben végezni”

A 9. helyről várja a tavaszi szezont a Pest megyei I. osztályú felnőtt bajnokságban a Budakalászi Munkás Sport Egyesület labdarúgócsapata. Sárosi Tibor klubelnökkel beszélgettünk a folytatásról, az utánpótlásról és az új klubházról.

Hét győzelemmel és nyolc vereséggel, 21 ponttal zárta az őszt a BMSE, ezzel a középmezőnyben várja a tavaszi fordulókat. Korábban járt az NB II-ben is a csapat, de Sárosi Tibor szerint nekik megfelel a megye 1 – több szempontból is.

– Sok mérkőzést kellene nyerni még, úgy számolom, hogy további 15 pont szükséges a biztos bentmaradáshoz. A középmezőnyben szeretnénk végezni, nem úgy, mint a múlt szezonban, amikor majdnem kiesett a csapat. Fogunk edzőmeccseket játszani, fiatalokat beépíteni a csapatba. Megpróbálunk egy ütőképes gárdát összehozni – mondta Sárosi Tibor. Hozzátette: az NB II csak álom marad számukra (korábban szerepelt abban az osztályban a BMSE – a szerk.), „jó nekik” a biztos megye I-es tagság.

Az elnök elmondása szerint mintegy 160 fiatal labdarúgójuk van, az igazolt játékosok száma pedig Budakalász lakosságával egyenes arányban növekszik.

Sárosi Tibor a 2022 tavaszán átadott új klubhelyiséggel kapcsolatban kiemelte, régi vágyuk teljesült, nagy szüksége volt már az egyesületnek egy ilyen építményre.

A BMSE elnöke a klub jövőjére, valamint a támogatásokra is kitért.

– Szeretnénk bővíteni, öt-hat öltözőt építeni, egy szabadidőközpontot létrehozni, ahol lehet koncerteket szervezni, kosárlabdázni, pingpongozni, mozizni – sorolta. – Ezt a TAO-ból oldanánk meg.

A felnőtt csapat első tavaszi bajnoki mérkőzését február 18-án játssza hazai pályán, az egy ponttal előtte álló Pilisi LK-Legenda Sport ellen.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok