loader
Olimpiai bajnok Lőrincz Tamás főtörzsőrmester

Olimpiai bajnok Lőrincz Tamás főtörzsőrmester

A Budapesti Honvéd Sportegyesület, illetve a Magyar Honvédség Sportszázadának 34 éves katonasportolója, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett.

A 2021 nyarára halasztott tokiói olimpián a 77 kilogrammosok mezőnyében a legjobb nyolc közé jutásért a marokkói Zied Ayet Ikram ellen lépett volna szőnyegre, de ellenfele koronavírusos lett, így a magyar birkózó harc nélkül lépett tovább a negyeddöntőbe. Itt a japán Jakubu Sohei volt az ellenfele, aki ellen 3-1-es győzelmet aratott, az elődöntőben pedig 6-5 arányban győzött az iráni Mohammadali Garadzsi ellenében.

A BHSE 34 éves sportolója kilenc éve Londonban 66 kilósként ezüstérmes volt, most pedig pályafutása utolsó meccsén arra készült, hogy feltegye a koronát a csodálatos pályafutására.

A döntőben a kirgiz Akzsol Mahmudov volt Lőrincz riválisa, aki többször is nagyon keményen támadott. Hiába próbálkozott, remekül tartotta magát a főtörzsőrmester, így 2-1 lett a végeredmény. A katonasportoló kitartásának, valamint edzője, Sike András támogatásának köszönhetően olimpiai bajnok lett.

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

Szívből gratulálunk!

Forrás: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok