loader
Megvannak az idei budakalászi sportpályázatok nyertesei

Megvannak az idei budakalászi sportpályázatok nyertesei

Döntött az idei sportpályázatokról Budakalász Város Önkormányzatának Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottsága - írja Budakalász város weboldala. A város az idén is öt kategóriában várta a kérelmeket. Ebben az évben 15 millió forint áll rendelkezésre a gyermekek, a sportolni vágyó fiatalok, a felnőttek és az élsportolók támogatására. 

A megadott határidőig 18 pályázat érkezett be, és összesen több mint 29 millió forintot igényeltek az oktatási intézmények, az egyesületek és a tehetséges egyéni sportolók. A beérkezett anyagokat a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságán belül létrehozott munkacsoport bírálta el, majd elkészítette a támogatási döntésekre vonatkozó javaslatát - olvasható a budakalasz.hu-n

Támogatást nyert a Telepi Óvodásokért Alapítvány, a Szentistvántelepi Iskola DSE, a Kalász Suli Diáksport Egyesület és a Kalászi Suliért Alapítvány is. A város a sportegyesületek működését is segíti: a sportolni vágyók – különös tekintettel az utánpótlás-korúak – rendszeres sporttevékenységének támogatása és a tevékenységi feltételek javítása érdekében a Budakalászi Munkás Sportegyesület, a Budakalászi SC, a Budakalászi Férfi Kézilabda Klub, a VIDRA SE, a Csillaghegyi Mozgás és Szabadidő SE, a BÉKÉS HARCOS Sportegyesület, és a Globe Sport Közhasznú Sportegyesület is támogatásban részesül. 

A település élsportolói közül, sporttevékenységük támogatására és a tevékenységi feltételek javítására Borsodi Orsolya íjász, Rugonfalvi-Kiss Janka és Baráth Benjamin kajakozó, Szathmári Rebeka szinkronúszó, valamint Kókai Csilla és Káli András vívó egyaránt 150-150 ezer forintot támogatást kap.

A helyi sportrendezvények megszervezésének támogatása kategóriában Taylor John Mark 500.000 forint támogatásban részesül, aki egy disc golf bemutató rendezvényt szervez majd a városban.

A döntés hátteréről Rácz Miklós önkormányzati képviselő, a munkacsoport vezetője a budakalász.hu-nak azt nyilatkozta: "Nagyon sok jó, gondosan előkészített és sikeres pályázatot kaptunk, és bízunk benne, hogy ebben az évben is jó helyre kerül minden forint.”

 

forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok