loader
Magyar Kupa: ezüstérmes Budakalász férfi tőrcsapata

Magyar Kupa: ezüstérmes Budakalász férfi tőrcsapata

A budakalászi vívókból álló csapat kiemelkedően szerepelt a hivatásos sportklubok mezőnyében, így dobogós lett a legrangosabb hazai versenyen.

A Magyar Kupa előző fordulóján győzelmet aratott Budakalász férfi tőrcsapata. A kizárólag hobbivívókból álló csapat maga mögé utasított olyan hivatásos sportklubokat, mint például az FTC. A januári forduló sikerének zárásaképp végül összesítésben elhozták az ezüstérmet a februári záró mérkőzésen.

A budakalasz.hu íráse szerint Örsi Dániel, budakalászi vívó a következőt nyilatkozta: - „Bár a február 7-i verseny nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, mert a csapatunk végül a 11. helyen zárta a versenyt, ez nem volt hatással a Magyar Kupa sorozat végeredményére. Az FTC csapatának ugyanis meg kellett volna nyernie a februári fordulót ahhoz, hogy utolérje a budakalásziakat a pontversenyben.”

A Fénylakk Budakalászi Vívósport Egyesület férfi tőrcsapata így ezüstérmes lett a Magyar Kupa 2020/21-es szezonjában. A Magyar Kupa sorozat alatt többen is vívtak a csapatban (Insperger Sámuel, Gerzanics Márk, Hári Máté, Káli András, Örsi Dániel, Sághy Ervin, Szerémi András, edzőjük Szelei István).

A vívóegyesület sikere az is, hogy a február 6-i Magyar Kupa férfi tőr egyéni versenyen a 70 fős mezőnyben Káli András az 5. helyen végzett, edzője Szelei István.

 

 

 

 

 

Forrás: budakalasz.hu; sportagvalaszto.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok