loader
Folytathatják azok az sportegyesületek a munkát, ahol ezt versenyszerűen teszik

Folytathatják azok az sportegyesületek a munkát, ahol ezt versenyszerűen teszik

A járvány visszaszorítása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök fontos bejelentést tett hétfőn délelőtt. Az eddigi legszigorúbb korlátozások léptek érvénybe. Többi között kijárási tilalom este 8 és reggel 5 óra között, digitális oktatás a középiskolákban és a felsőoktatásban, maszkhasználata a közterületeken és minden kulturális intézményt, éttermet és szabadidős létesítményt bezártak.

 

Mi a helyzet azokkal, akik versenyszerűen sportolnak? Hogyan tudják folytatni az eddigi munkájukat és milyen módon tehetik ezt meg a lelkes amatőrök?

 

 Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tette közzé közösségi oldalán, hogy hatályba lépett az a Kormányrendelet, amely alapján folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja.

 

Versenyszerűen sportoló az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. Versenyző lehet vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.

Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) használatát, de több ezek közül kivételt képez. Ilyenek a jégpályák, az uszodák és az edző – és fitnesztermek és a sportlétesítmények, melyek versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak. Ez vonatkozik az egyéni és a csapat sportágakra is felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

 

Az amatőr sportolók sportolni vágyók számára a közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett, de tilosak a csapatsportok, különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda.

 

Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok