loader
Először repült a Duna fölött a szentendrei pilóta

Először repült a Duna fölött a szentendrei pilóta

Noha Besenyei Péter már búcsút intett a műrepülésnek, mégis volt magyar versenyző a Red Bull Air Race budapesti futamán.

A Szentendrén élő Genevey Daniel először repülhetett a Duna fölött, habár igaz, egyelőre még csak az „másodosztályban” versenyzik. A 39 éves gadelupei születésű, ám magyar színekben versenyző pilóta a Challenger versenyen megnyerte az időmérőt, de rutintalansága miatt csak a hatodik helyen végzett.

A versenyző első szezonját tölti a műrepülők között, ám az Air France pilótájaként már több mint 5000 repülési órája van.


További sporthíreink:

Nikolics góloktól hangos a tengerentúl

Nikolics Nemanja lett az év érkezője az MLS-ben. A magyar csatár márciusban igazolt a Chicago Fire csapatához, azóta is ontja a gólokat az amerikai labdarúgó bajnokságban. Eddigi 16 találatával toronymagasan vezeti a góllövőlistát és a Bastian Schweinsteigert is tagjai között tudó csapattal már a tabellát élén állnak. Az ESPN szakírói szerint  ha Nikolics ilyen ütemben termeli a gólokat jó esélye van arra, hogy megdöntse a liga 27 találatot jelentő rekordját.

 

Tovább küzdhet a Videoton az Európa-ligában

Hatgólos döntetlen után ment tovább a Videoton. Az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján a máltai csapat szerezte meg a vezetést… de a székesfehérvári együttes hamar ritmust váltott… és a mérkőzés 23.percében náluk volt az előny. A második félidőben egyenlíteni tudott a Balzan, végül a mérkőzés hajrájában egy Juhász és egy Kaljevic gól beállította a 3-3-s végeredményt, melynek köszönhetően a Vidi ment tovább 5-3 összesítéssel. A Ferencváros és a Vasas csütörtökön lép pályára a selejtezők visszavágóján.


Babos egyéniben búcsúzott, párosban még bizakodhat

Korábbi világelsőtől szenvedett vereséget Babos Tímea a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. A magyar teniszező idei formáját tekintve nem ő volt a mérkőzés esélyese, ennek ellenére a második játszmát mégis megnyerte Caroline Wozniacki ellen. A döntő szettben a soproni lány elvette ellenfele adogatását, ezzel ő került előnybe, de ezután már egy játékot sem tudott nyerni, így 6-4, 4-6, 6-1- el az ötödik kiemelt dán jutott a torna második fordulójába. Babos Andrea Hlavackovával az oldalán még bizakodhat a páros jó szereplésében.

A sporthíreket szerkesztette: Kovács Máté

(Kép forrása: port.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok