loader
Az NB I-es gólkirály, Bajzát Péter Budakalászra igazolt

Az NB I-es gólkirály, Bajzát Péter Budakalászra igazolt

Bajzát Péter kétszeres NB I-es gólkirály néhány héttel ezelőtt a Pest megyei I. osztályban szereplő Budakalász csapatához igazolt. – írja az index.hu.

Profi pályafutását elég korán, már 15 évesen kezdte az Egri FC felnőtt csapatában. Hamar felfigyelt rá a Debreceni VSC csapata, ahol állandó csapattag lett. 1999-ben mutatkozott be az NB I-ben. A Debrecenben eltöltött hat szezon alatt kétszer (1999-ben és 2001-ben) is magasba emelhette a Magyar Kupát. 

Ezt követően légiósnak állt a német Bundesliga II-ben szereplő Oberhausen gárdájánál, ahol azonban kevés játéklehetőséget kapott, és a játék sem ment neki. A rövid kitérő után hazatért, és a Győri-ETO-hoz igazolt. A zöld-fehér gárdánál alapember volt, sok gólt szerzett, a 2006–2007-es (18 gól) és a 2008–2009-es szezonban (20 gól) ő volt az NB I gólkirálya.

Bajzát legutóbb az NB III-as Taksonyban, valamint az NB II-es Nyíregyházán és Soroksáron futballozott.  „A korábban szintén NB I-ben futballozó Sallai György barátom, aki viszont már régóta Budakalászon van, addig-addig győzködött, hogy egyszer lementem edzésre és megtetszett a közeg, a hangulat, és itt ragadtam.” – így nyilatkozott a focista az indexnek.

Bajzát jövőbeli céljai, hogy új csapata sikeres legyen. A sportoló kitért arra is, hogy szerinte a körülmények és a lehetőségek egyértelműen adottak ahhoz, hogy néhány éven belül az egyesület szintet lépjen és az NB III-ban is megmutassa magát.

Forrás: https://index.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok