loader
Átadták az új multifunkcionális sportpályát

Átadták az új multifunkcionális sportpályát

Megújult a Kalász Suli Általános Iskola udvara, és elkészült az új, rekortán borítású, multifunkcionális sportpálya is. November 4-én délelőtt megtörtént a műszaki átadás, melyen részt vett Nád Lilla pályázati projektvezető, Forián-Szabó Gergely alpolgármester, Sárosi Tibor, a BMSE elnöke és az iskola igazgatója, Végh Attila is.

A kivitelezőnek még korrigálnia kell a palánkrendszer kisebb hiányosságait. Ezt követően a gyerekek és a testnevelők birtokba vehetik a 14x26 méteres pályát, melyen focizhatnak, kosarazhatnak és kézilabdázhatnak a diákok. Az Eurovelo6 kerékpárút új szakaszának építése során feleslegessé vált térkőburkolat felhasználásával az iskola udvarát is helyreállították. A pálya mellé még öt fa ültetését kérte az Önkormányzat.

A pályázatot még 2020. júniusában nyújtotta be Budakalász Város Önkormányzata, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Pályaépítő programjára. Az Önkormányzat, az MLSZ és a Váci Tankerület augusztus 18-án írták alá az együttműködési megállapodást, a területet pedig szeptember 18-án adták át. A beruházást TAO-forrásokból finanszírozták, valamint az Önkormányzat 30%-ot vállalt a bruttó költségekből pályázati önerőként. A pálya építését megelőző terület-előkészítő munkák a Váci Tankerületi Központ támogatásával valósultak meg.

forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok