loader
A Szentendrei Kosárlabda SE a nyertes ajánlattevő

A Szentendrei Kosárlabda SE a nyertes ajánlattevő

Annak ellenére, hogy a vagyongazdálkodási rendelet ezt nem teszi kötelezővé, a Képviselő-testület a júniusi ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy pályázatot ír ki az Izbégi Sporttelep egy részének hasznosítására. A város történetében először fordult elő, hogy a sporttelep hasznosítását nyilvános pályázat alapján döntötték el. A pályázatokat a Képviselő-testület által elfogadott munkacsoport bírálta el július 27-én. A nyertes ajánlattevő a Szentendrei Kosárlabda Sport Egyesület.

A Szentendrei Kosárlabda Sport Egyesület ajánlatában vállalta egy olyan sportcsarnok felépítését, amely délelőtt közoktatási célokat szolgálhat, délután edzőterem az egyesület számára, este és hétvégén pedig a város sportegyesületeinek és közösségeinek befogadó-csarnoka lehet.

A csarnok nem csak kosárlabda, hanem több más csapatsport számára nyújtana lehetőséget (pl. Futsal-, röplabda-, tollaspálya) edzések és versenyek megrendezésére. Ezzel jelentősen bővülne Szentendrén a fedett sportolási lehetőség.

A csarnok építésének megkezdését 2022 őszén, 2023 tavaszán tartja lehetségesnek az Egyesület. Az Egyesületnek a bérelt terület fejlesztésére tanulmánytervet kell készíttetnie, amit az önkormányzat szakmai szervei hagynak jóvá.

A területet, ill. a felépülő csarnok szabad kapacitását a helyi, illetve környékbeli egyesületeknek, szervezeteknek adnák bérbe. A Kosárlabda SE továbbra is biztosítja a lakosság számára a bérelt külterületi pályák ingyenes használatát.

 

Forrás: https://szentendre.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok