loader
Skanzen Majális 2022

Skanzen Majális 2022

Vurstli, szabadtéri kiállítás, Robur-túra, kézműveskedés, játékudvar, bábszínház, kirakodóvásár – a majálisozók az idei május 1-jén is gazdag és változatos programokkal találkozhatnak a Skanzenben – olvasható a skanzen.hu oldalon.

Öt tájegységben egész napos vidám és tartalmas kikapcsolódást kínál a múzeum. A Skanzen Majálison bárki felszállhat a Skanzen roburjára és tehet egy kört a múzeum 60 hektáros területén, hogy aztán a programok helyszínén folytathassa az időutazást.

A magyar vásári néphagyományt Pályi László tolmácsolásában Vitéz László jeleníti meg.  „A létező szocializmus életvilágai. A vidéki miliők rendszerváltása” című szabadtéri tárlaton a vidéki Magyarország településkép-változását követhetik nyomon az érdeklődők a nyolcvanas évektől napjainkig. Benépesülnek a múzeum tágas szabad területei, a Nagyréten tollaslabdázhatnak, ugrókötelezhetnek, ugróiskolázhatnak, gumizhatnak, focizhatnak kicsik és nagyok.  Májusfa állítás, óriásbuborék fújás, papírsárkány eregetés színesíti a programokat. A kézműves helyszíneken szélforgót, papírsárkányt, ujjbábot, similabdát lehet készíteni, de nem marad el az anyák napi ajándék sem.  A részletes programleírást megtalálják a Szabadtéri Néprajzi Múzeum hivatalos oldalán.

Forrás: Skanzen

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok