loader
Hová mész? Tiéd a múzeum!

Hová mész? Tiéd a múzeum!

Az elmúlt héten zárult le az a projekt, ami tavaly nyaron kezdődött, amikor a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum szakemberei és munkatársai azon dolgoztak, miként vonják be a fiatal generációt is a néprajzkutatás rejtelmeibe. A programalkotói ehhez hívták segítségül a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeumát. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik, hogy egyre több kultúrális intézmény kövesse ezt a példát.

A projekt nem titkolt céljai közé tartozik továbbá, hogy a gimnazista korosztályt is bevonják a múzeumi munkálatokba.  Molnár József, szakmai projektvezető a Szentendrei Skanzen múzeumpedagógusának elmondása szerint ez az a korosztály, amely legkevésbé látogatja a múzeumokat. A Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma szívesen vállalta a közös munkát.

„Te hogyan dolgoznál fel egy múzeumi anyagot a mai technika eszközeivel?” Ez volt  a szervezők kérdése a diákokhoz. A projektvezető észrevételei alapján a fiatalabb generáció számára ma, a vizualitás játssza a legfőbb szerepet. A projekt zárónapján Molnár József  szakmai projektvezető -  múzeumpedagógus kiemelte, ez a kezdeményezés adoptálható mintával jött létre. 

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium és a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai egyetemistákkal közösen mutatták be munkáikat a szentendrei Skanzenben. A kezdeményezés a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma, valaminit a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt keretében valósult meg.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok