loader
Díjat vehetett át a Szabadtéri Néprajzi Múzeum két oszlopos tagja

Díjat vehetett át a Szabadtéri Néprajzi Múzeum két oszlopos tagja

Állami kitüntetést kapott a Szentendrei Skanzen két munkatársa.  Móra Ferenc – díjjal tüntették ki Nagyné dr. Batári Zsuzsannát, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos és ismeretátadási igazgatóját, néprajzkutató muzeológust. Buzás Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főépítésze, épület- és területfenntartási igazgató pedig a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át. Az állami kitüntetéseseket augusztus 19 – én vették át a díjazottak.  

Nagyné dr. Batári Zsuzsanna az elmúlt években aktívan közreműködött a Skanzen Erdély épületegyüttes I. ütemének megvalósításában, ahol szakmai vezetői feladatokat is ellátott. Koordinálta a kutatásokat, a berendezési modellezéseket, valamint – vezető kurátorként - részt vett a kiállítások kurátori munkájában.

Buzás Miklós az elmúlt évtizedekben a Skanzen tájegységeinek tájegységfelelős építésze is. A nevéhez fűződik a Bakony, Balaton-Felvidék tájegység (2000), a Dél-Dunántúl (2005), a Felföldi mezőváros (2006) és az Észak-Magyarországi falu (2010) megépítése. Buzás Miklós nemcsak építészként, de a népi építészet kutatójaként is segítette a tájegységi munkákat.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Forrás: szentendre.hu

Borítókép: Facebook / Szentendrei Skanzen, skanzen.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok