loader
Vizsgálódik a rendőrség a budakalászi önkormányzattal kapcsolatban

Vizsgálódik a rendőrség a budakalászi önkormányzattal kapcsolatban

„Tanácsadói megbízások és év végi jutalmak miatt vizsgálódik a rendőrség Budakalászon” - írja a 24.hu. A lap szerint ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Váci Rendőrkapitányság két olyan ügyben, amely a tavaly ősszel megválasztott, 2011 Egyesülethez, a független önkormányzathoz köthető.

Az egyik ügy ahhoz kapcsolódik, amiről az index.hu írt. A cikk szerint, az önkormányzat elég furcsának tűnő módon osztogatta a jutalmakat, több százezret adott olyanoknak, akik épp akkor álltak munkába, és a városvezetők bizalmasaiként, barátjaiként mutatták be őket. Az index szerint erről még akkor azt közölte az önkormányzat, hogy összesen 47-en kaptak jutalmat.

A lap szerint az önkormányzat hozzátette: „az ő jutalmazásukat az indokolta, hogy áthelyezésük miatt korábbi munkahelyeiken nem részesülhettek az éves munkájuk után járó elismerésben. Mivel gyors munkába állásuk a város érdekeit szolgálta, esetükben fontosnak tartottuk a kompenzációt". Az index.hu szerint a jelenlegi városvezetés azt is elmondta, hogy az új városvezetés nem vett fel jutalmat, elődjeivel ellentétben.

A másik ügy a 24.hu szerint külsős, tanácsadói szerződésekről szól. A lap azt írja, miközben Göbl Richárd polgármester és a két alpolgármester, Forián-Szabó Gergely és Nagel István is társadalmi megbízatásként vállalta a posztot jóval bruttó 400 ezer forint alatti fizetésekért, addig Péterffy Gáborral, a jelenlegi polgármesteri kabinetvezetővel és a szintén külsősként kezdő, majd jegyzői pozícióban dolgozó Deák Ferenccel bruttó 800 ezer forintos havi szerződést kötöttek még tavaly.

Erről a 24.hu-nak azt mondta Péterffy, hogy „a választások eredményeként társadalmi megbízatású vezetői lettek Budakalásznak. Polgármesterünk gyakorló orvos, két alpolgármesterünk pedig közgazdász munkája mellett látja el a városvezetői feladatokat. Ez indokolta egy teljesen új munkaszervezési rend kialakítását az amúgy sem egyszerű átadás-átvételi folyamat mellett. A rövid idejű tanácsadói megbízásokra emiatt volt szükség".

A határozott idejű külsős megbízások az idén lejártak, írja a 24.hu, Péterffy Gábor január 31-ig volt Budakalász Polgármesteri Hivatalának külsős kommunikációs szakembere, február 1. óta a polgármesteri kabinet vezetője, immáron teljes munkaidős állásáért, szintén bruttó 800 ezer forintos illetményt kap. Az index.hu szerint Deák Ferenc január 19-ig volt külsős megbízott, január 20. óta ő Budakalász jegyzője, teljes munkaidejű foglalkoztatottként havi bruttó 800 ezer forintért.

Az index honlapján azt is írják: „a posztra 29-en jelentkeztek, de végül a polgármester szomszédjának pályázata lett a befutó.”

 

 

Forrás: index.hu ; 24.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok