loader
Facebook oldalán reagált Budakalász önkormányzata az általunk is publikált 24.hu írásaira

Facebook oldalán reagált Budakalász önkormányzata az általunk is publikált 24.hu írásaira

Mint arról már korábban beszámoltunk itt  , a 24.hu írása szerint ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Váci Rendőrkapitányság két olyan ügyben, amely a jelenlegi önkormányzathoz, a 2011 Egyesülethez köthető. A hír egy nap alatt több sajtóban is megjelent, amire Budakalász önkormányzata facebook oldalán reagált. 

"Sajtóhírek szerint ismeretlen tettes ellen zajlik nyomozás a tavalyi év végén az önkormányzati dolgozóknak kifizetett jutalmak, valamint két, 2019. október közepétől 2020. január végéig kötött tanácsadói szerződés miatt" - írja Budakalász Hivatalos Közösségi Oldala. A facebook oldalon azt írják, hogy ahogyan a nyomozásról, úgy a feljelentő személyéről sincs tudomásuk, de ha igazak a sajtóban ma megjelent hírek, és valóban folyik vizsgálat, minden segítséget meg fognak adni a hatóság eredményes munkájához.

A Közösségi Oldal azt is leírja, hogy mint ismert, a tavalyi év során január 1. és december 31. között összesen 47 hivatali dolgozó kapott jutalmat. Közülük két kolléga novembertől folyamatos munkaviszony mellett más önkormányzatoktól történő áthelyezéssel került a budakalászi önkormányzathoz. Azt írják, hogy az ő jutalmazásukat az indokolta, hogy áthelyezésük miatt korábbi munkahelyeiken nem részesülhettek az éves munkájuk után járó elismerésben. Mivel gyors munkába állásuk a város érdekeit szolgálta, esetükben a vezetés indokoltnak tartotta a kompenzációt.

Az Oldal szerint: „lényeges információ, hogy az év végi jutalmakat a polgármesteri hivatal munkatársai, nem pedig az új városvezetők kapták. Bár a korábbi években Rogán László és két alpolgármestere az éves alapfizetésük 50 százalékát vették fel jutalomként, a jelenlegi polgármester és az alpolgármesterek a munkájukért eddig sem kaptak jutalmat, és a jövőben sem kívánnak jutalmakat felvenni. Az új városvezetők társadalmi megbízatásban látják el feladataikat, így a juttatásaik jóval kevesebbe kerülnek a városnak. A korábbi gyakorlattal szakítva dr. Göbl Richárd polgármester a közpénzből fizetett magáncélú gépjárműhasználatról is lemondott."

 

 

Forrás: Budakalász Hivatalos Közösségi Oldala

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok