loader
A többség továbbra is Hadházy Sándort szeretné országgyűlési képviselőnek

A többség továbbra is Hadházy Sándort szeretné országgyűlési képviselőnek

Az Iránytű Intézet által 2020. október 21 - 26-a között végzett telefonos közvéleménykutatás alkalmával, összesen 800 főt kérdeztek meg a Pest megyei 3-as számú választókerületben élők közül. - tette közzé a Magyar Hang.  Többi között arra kérték a válaszadókat, hogy a helyben ismert politikusok közül, egy 5-ös skálán mondják meg, a jövőben mennyire szívesen látnák őket országgyűlési képviselőként, az alábbi módon alakultak az értékelések (az 1-es azt jelenti, hogy egyáltalán nem látnák szívesen, az 5-ös pedig azt, hogy nagyon szívesen látnák):

Hadházy Sándor (Fidesz) 3,14  
Buzinkay György (Momentum) 2,3
Pál Gábor (Jobbik) 2,24  
Király Miklós (DK) 2,09  
Béres András (Párbeszéd) 2,23  

Jelenleg a momentumos Buzinkay Györgyöt látnák a legszívesebben a fideszes Hadházy Sándor kihívójaként a szentendrei központú, Pest megye 3-as számú választókerületben. Ugyanakkor a megkérdezettek válaszaiból kiderül: annak örülnének a leginkább, ha Hadházy Sándor lenne a jövőben is az országgyűlési képviselőjük – derül ki a Magyar Hang birtokába jutott reprezentatív közvélemény-kutatás eredményéből.

Hadházy Sándor 2018-ban a szavazatok 46 százalékával nyert, és az akkor külön jelölteket állító ellenzéki jelöltek közül ez a három politikus érte el a legjobb eredményt úgy, hogy egyébként tízen is elindultak a kormánypárti képviselő ellen:

– Király Miklós, DK: 19.3%
– Pál Gábor, Jobbik: 17,45%
– Drávucz Zsolt, LMP: 7,07 százalék

Érdekesség, hogy a Momentum akkor is állított jelöltet Vásárhelyi Judit személyében, ő akkor 2,21 százalékot kapott.

A kutatásban résztvevőktől azt is megkérdezték, hogy ha csak az ellenzéki jelöltek közül lehetne választani, kire voksolnának. Itt a válaszok így alakultak:

Buzinkay György (Momentum) 36,2%
Pál Gábor (Jobbik) 20,0%
Király Miklós (DK) 30,8%
Béres András, Párbeszéd 13,8%

Az biztosnak látszik, hogy a választók között egy dologban igen nagy az egyetértés: mindenképpen helyi képviselőt szeretnének. - írja a Magyar Hang. Ugyanis a kérdésre, hogy „Egyetért-e azzal, hogy olyan képviselőre van szükség, aki a választókerületben él”, az alábbi válaszok születtek:

Igen: 81,5%
Nem: 15,1 %
Nem tudja / Nem válaszol: 3,5%

Forrás: Magyar Hang

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok