loader
Zöld óvoda címet nyert a Hold utcai tagóvoda

Zöld óvoda címet nyert a Hold utcai tagóvoda

Már második alkalommal nyerte el a Hold utcai óvoda a Zöld Óvoda címet, melyet 3 évre adományoz a sikeresen pályázóknak a  Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából minden évben meghirdeti a „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére pályázatát, melynek célja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Az óvodai környezeti nevelés feladatai az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásminták, értékek és életviteli szokások átadása, átvétele. Mindennek hatékony, rendszerbe szerveződött eszköze a Zöld Óvoda minősítési rendszer. Szentendrén több óvoda is kiérdemelte már ezt a címet, a Hold utcai tagóvoda már második alkalommal érdemelte ki ezt a minősítést. Mezei Györgyi, óvodapedagógus elmondta, hogy több, a környezeti neveléshez kapcsolódó program van egész évben az óvodában. Az udvar madárbarát kertként működik, madár tanösvényt is kialakítottak a gyerekeknek. Rendszeresen kirándulnak a kicsikkel. Minden évben kétszer a szülők közreműködésével udvartakarítást is szerveznek.

A Hold utcai tagóvoda 2017-ig büszkélkedhet a Zöld Óvoda címmel, a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységének elismeréseként.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok