loader
Közel 300 diák vizsgázott szombaton a Móriczban

Közel 300 diák vizsgázott szombaton a Móriczban

Az egész országban január 17-én tartották a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, a 9. évfolyamra.  Szentendrén is több középfokú intézményben vizsgáztak a tanulók.

Nagy izgalommal készülődtek a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban a diákok az írásbelire. Minden felvételizőnek előre kellett bejelentenie, hogy hol, melyik középfokú iskolában szeretné megírni a feladatlapokat.

A központi írásbeli vizsgához a feladatlapokat az évfolyamok szerint külön-külön megszervezett bizottságok készítették. Magyar nyelvből és matematikából a központi feladatsorok elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mérnek, hanem azokat az eszköztudás körébe tartozó képességeket és készségeket, amelyek a középiskolában való eredményes továbbtanuláshoz szükségesek. Az írásbeli vizsga feladatlaponként 45 perces, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.  A Móriczban 289 diák írt központi írásbelit. Kerezsi Csaba, igazgatótól megtudtuk, hogy hétfőn nem volt tanítás az iskolában, a tanárok ezen a napon kezdték el javítani a feladatlapokat. A tanulók megnézhetik majd a dolgozataikat, észrevételt tehetnek. A kiértékelt dolgozatok január 29-én, 8.00 – 16.00 óra között tekinthetők meg a Gimnáziumban (a dolgozatot csak a tanuló vagy szülője tekintheti meg). A vizsga Értékelőlapja (melyet csatolni kell minden középiskolai jelentkezési laphoz) a megtekintéskor átvehető.

A pótló írásbeli vizsgát a 8 és 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára január 22-én tartották. Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát. A felvételi jelentkezési lapokat február 13-ig kell postára adni.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok