loader
Farsangi mulatság a Szederinda Bölcsődében

Farsangi mulatság a Szederinda Bölcsődében

Zenés, mondókás foglalkozással ünnepelték a farsangot a gyerkőcök a Szederinda Aprók Háza Családi Bölcsődében. A kicsik jelmezbe bújtak, és nevelőikkel közösen télűző dalokat énekeltek. Ritmushangszerekkel adták az ütemet a daloknak, cintányért, csörgődobot, rumbatököt és kereplőt is használtak.

„A Szederindában nagyon-nagyon hangsúlyos és fontos, szívünknek és lelkünknek is melengető a sok-sok dal és mondóka. Nagyon szeretünk a gyerekekkel mondókázni és dalolni. Ez tulajdonképpen átszövi a teljes napunkat. Mi reggeltől délutánig minden tevékenységbe dalocskákat és mondókákat szövünk.” – mondta el a TV Budakalász riporterének Pusztai Valentina, a Szederinda vezetője. A bölcsiben nyugodt, vidám, családias légkör várja a gyerekeket. A dalolás, a kézműves foglalkozások, a sok szín és a játék jó hatással vannak a lelki és érzelmi fejlődésükre, finommotorikus képességeikre.

A zene mellett a mozgásra is óriási hangsúlyt fektetnek a bölcsi dolgozói. Rendszeresen tartanak baba-mama játszóklubbot, ahol a gyerekek és az édesanyák megismerhetik egymást. Az alkalmakon kutyás szenzomotoros torna, valamint gyerekjóga foglalkozásokat tartanak, melyekre külsős családokat is várnak.

„Ez nem egy munka, hanem hivatás, ahogy a munkatársnőimnek is.” – vallotta be Valentina, aki olyan környezetet szeretne teremteni a gyerekeknek, amely támogatja egészséges fejlődésüket. A bölcsis csoport hét, az ovis csoport nyolc fő befogadására képes. Beiratkozni május 31-ig lehet, felvételi kérelemmel. A Szederinda Aprók Háza következő nagy programja a húsvétváró sokadalom lesz, állatsimogatóval és sok játékkal, ahová minden budakalászi családot szeretettel várnak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok