Alapozó Terápia a gyermekek fejlődéséért!

Alapozó Terápia a gyermekek fejlődéséért!

Mozgásos, fejlesztő foglalkozás indult Budakalászon a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, a héten. Az Alapozó terápiás csoport célja, a gyermekek fejlesztésének elősegítése.  Fontos minden fejlődési szakasz, minden mozgás a kisgyermekek életében, amikre a szülőknek oda kell figyelni. - monta a Pesze- Molnár Eszter alapozó.  Ha kimarad, felcserélődik egy periódus kisiskoláskorban, az iskolaérettségnél mutatkozik majd meg. Budakalászon a héten indult el az a fejlesztő csoport, ahol alapozó terápiával segítik a gyermekeket. A témával részletesen foglalkozunk a péntek esti Budakalász Ma című hírmagazinban 19 órától.

A foglalkozás alapja a mozgás, aminek a fejlődésben is fontos szerep jut. A jó hír az, hogy az időben elkezdett fejlesztés nagyban elősegíti a gyermek egészségét, a tanulási folyamatait. Nincsenek ott a gyerekekkel a szülők a foglalkozásokon, mert ki kell alakulnia a kicsik és a terapeuta közötti bizalomnak is a hatékony fejlesztés érdekében. Erős hatást gyakorol az idegrendszerre a felgyorsult világ, ami nem csak az okos eszközök használatában mutatkozik meg, de a forgalomban, az örökös időhiányban is. 

Folyamatosan lehet csatlakozni a kis létszámú csoporthoz, aminek tagjai hetente kétszer találkoznak, 1,5 órára.  Szülőként érdemes figyelni az apró jelekre és szakembert is bevonni, hogy a gyermek életkorának megfelelő fejlődése biztosított legyen.

További híreinkért keresse fel YouTub csatornánkat https://www.youtube.com/results?search_query=budakal%C3%A1sz+tv!

Ne felejtsen el feliratkozni rá!

A kép illusztráció, forrása: internet