loader
A XX. Szentendrei Szerb Művésztelep kiállítása

A XX. Szentendrei Szerb Művésztelep kiállítása

November 30-ig látogatható Szentendrén a Szerb Művészetelep alkotóinak kiállítása. A tárlatnak az egykori szerb tanítóképző ad helyet.

Kellemes muzsika fogadta a kiállítás megnyitójára érkezőket. Idén már huszadik alkalommal szervezték meg Szentendrén a Szerb Művésztelepet. A Vajdasági Kulturális Intézeten keresztül Szerbiából, főleg Újvidékről érkeztek művészek.

Dietz Ferenc polgármester köszöntötte az érdeklődőket, de eljött a művésztelep záró alkalmára Szerbia budapesti nagykövete is, aki nemrég foglalta el magyarországi hivatalát. Rade Drobac beszédében elmondta, hogy az elmúlt 5 hónapban több rendezvényen is részt vett már, de ennek a kiállításnak különleges szimbolikája van, hiszen Szentendre a szerbek szívében él. Ez a város ihletet ad a művészeknek múltjával és jelenével is.

Kiállító művészek:Igor Cvejanović, Nada Denić, Milan Jakšić, Bojan Kiridžić, Sibila Petenji-Arbutina, Vladislav Šešlija (SRB), Bereznai Péter, Bozi Anna, Czuder Tamás, Daniel Malbaša, Sz. Varga Ágnes, Verebélyi Diána (HUN)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok