loader
Áradás- összeült a városi védelmi bizottság

Áradás- összeült a városi védelmi bizottság

December 24-én délelőtt ülést tartott a Budakalászi Védelmi Bizottság. - írják a város weboldalán

Az elsőfokú készültséget a nagymarosi adatok alapján a járási katasztrófavédelmi szervezet jelzése után a polgármester határozatban rendelheti el. A Barát patak zsiliprendszerének lezárása csak a kritikus vízmagasság elérése után várható. 

Az előrejelzések alapján a Duna szerdán tetőzött, a vízmagasság a Duna-sétány legalacsonyabban fekvő szakaszain, a kompkikötőnél és a motorcsónak tárolók közelében jelenthet problémát az árterület ingatlantulajdonosai számára. Ezt követően lassú apadás várható.

A védelmi bizottság felhívja a gáztartályokkal rendelkező ingatlantulajdonosok figyelmét a talajvízzel együtt mozgó csőrendszer meghibásodásának veszélyeire, a biztonság érdekében ezeket időben el kell zárni.

Az ELMŰ magas vízállásnál dönthet úgy, hogy a rendszer biztonsága érdekében lekapcsolja az áramot, az üdülőterület ingatlantulajdonosainak erre is fel kell készülniük. A városvezetés kérte a szolgáltatót, hogy erre időben hívják fel az érintettek figyelmét. Forián-Szabó Gergely a Luppa-szigeti és a Duna-parti egyesületek vezetőivel is egyeztetett és kérte a közreműködésüket az érintettek tájékoztatásában.

Budakalász a Magyar Közút kezelésében lévő vízelvezető árkok állapotának karbantartására is felhívta a figyelmet, mert magas dunai vízállás mellett a belvizekkel is törődni kell. A szakemberek jelezték, hogy a pincékből a belvizek esetleges szivattyúzása akkor hatékony, ha már elvonult az ár. Ameddig magas a talajvíz szintje, addig nem szabad, mert a víz utánpótlás az épületet is veszélyeztetné.

Forián-Szabó Gergely jelezte: a Duna-parton az egykori Kórháznál és a Zsilipnél, a város belső területein a patakok környékén és a Zrínyi utcai árok mentén a Városrendészet naponta többször is ellenőrzi majd a helyzetet. Rendészeink az ünnepek alatt megerősített szolgálatot látnak el, reggel 7 órától 19 óráig a 0670 314-6104-es telefonszámon állnak a budakalásziak rendelkezésére.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok