loader
A Pap - szigeten tartott lakossági fórumot a 10-es körzet lakóinak Fülöp Zsolt

A Pap - szigeten tartott lakossági fórumot a 10-es körzet lakóinak Fülöp Zsolt

A Pap-szigeten tartott lakossági fórumot a 10-es körzet lakóinak Fülöp Zsolt 2021. október 29-én. A választókörzetnek jelenleg nincsen önkormányzati képviselője, a képviselői feladatokat ezért ideiglenesen a polgármester látja el.

Fülöp Zsolt arról tájékoztatott, hogy az időközi választásra a veszélyhelyzet feloldását követően kerülhet sor. Dr. Almási Csilla 2020 decemberében mondott le, utódjának megválasztása eddig a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt nem történhetett meg. Az átmeneti időszakban feladatait Fülöp Zsolt látja el, akit a lakók a polgarmester@szentendre.hu emailcímen kereshetnek kérdéseikkel, problémáikkal.

A fórumon a polgármester a város pénzügyi helyzetéről is beszélt, az önkormányzatot érintő másfél milliárd forintos elvonás miatt ugyanis többek között a Pap-sziget karbantartására is kevesebb összeg jutott. Szó esett továbbá a 11-es út felújításáról, ez a körzet városrészi költségvetésben megszavazott fejlesztését is érinti, a lakók által kért új buszmegálló kialakítása a Leányfalu felé tartó oldalon ugyanis  – a már létező, jelenleg felújítás alatt álló építménnyel szemben –, csak a felújítást követően valósulhat meg.

A fórumon a lakók is elmondhatták a választókörzetet érintő felvetéseiket, tapasztalataikat.

Téma volt még:

  • A szigetre rengeteg horgász hajt be autóval, akik gépjárműveikkel tönkreteszik a növényzetet, és szemetelnek is. A probléma megoldására Fülöp Zsolt egyeztetést kezdeményez a Szentendrei Horgász Egyesülettel, valamint bejárást is szerveznek, amelyen a lakók is részt vehetnek;
  • Az utak és járdák állapotáról és vízelvezetéséről a körzetben;
  • A 11-es út és a Duna összeköttetéséről Derecskén át járda kiépítésével;
  • A bicikliút és a járda egyértelmű elválasztásáról a Spar környékén;
  • A környék rossz infrastruktúrájáról (pl. posta hiánya);
  • A Fűzfa és Fecske utcák egyirányúsításáról;
  • A póráz nélkül sétáltatott kutyákról, és a kapcsolódó problémákról;
  • A Sellő utcai játszótér lekerítéséről.

 

Forrás: szentendre.hu 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok