loader
Valószínűleg zenét hallgatva lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon

Valószínűleg zenét hallgatva lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon

Valószínűleg zenét hallgatva, gyakorlatilag tudomást sem véve a külvilágról lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon. Át akart kelni a síneken, ám az érkező szerelvényt sem nem látta, sem nem hallotta - hisz fel sem nézett.

Gázoláshoz érkeztek Pomázra mentők és rendőrök 2022. szeptember 15-én reggel. A Bihari János utcai átjáróban, egy, a szerelvény alá szorult fiatalember mentése vette kezdetét. A 16 éves diákot végül sikerült kiemelni, ellátták és életveszélyes állapotban kórházba vitték - koponya és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett.

A helyszínen felkutatott tanúk egybehangzóan állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót. A Budakalász felől érkező HÉV vezetője hiába vészfékezett, amint meglátta, hiába sípolt, akadt tanú, aki „Vigyázz!”-t ordított, a fiú, mintha ott sem lenne - nem reagált, nem érzékelte, nem hallotta, nem látta. A szerelvény képtelen volt elkerülni az ütközést, a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a testet.

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Nagyobb odafigyelést és óvatosságot a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok