Vadkárelhárítás Budakalászon január 29. és február 28. között

Vadkárelhárítás Budakalászon január 29. és február 28. között

A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány visszaszorítása érdekében a Budakalászi Polgármesteri Hivatal – a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyével – az állatok szabályozott kilövésére adott megbízást. - tájékoztatnak a budakalasz.hu-n.

A belterületi vadkár-elhárító tevékenységek ideje: 2024. január 29-től 2024. február 28-ig, 16 óra és reggel 06 óra közötti időszakban lesz.

A belterületi vadkár-elhárító tevékenység területe a város belterülettel közvetlenül határos, beépült és részben lakott kiskertes– és mezőgazdasági művelés alatt álló részei, az alábbiak szerint:

Budakalász, Gyümölcs utca 106, Gyümölcs utca és Cseresznyés utca kereszteződése.

Kérik, hogy ezen időszakokban a fenti területeken lehetőség szerint ne tartózkodjanak! Amennyiben ez mégis szükséges, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruhadarabokat (pl. láthatósági mellény és sapka). Kutyáikat, egyéb állataikat pedig kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék.

Kérik a környéken haszonállatot tartókat, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre.

A vadászattal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója: Hágel Ferenc telefon: +36 (26) 340-266. A vadászat irányítója Horváth Zoltán.

 

Forrás: budakalasz.hu