loader
Elstartolt az idei Biztonság Hete

Elstartolt az idei Biztonság Hete

A Biztonság Hete országos programsorozat keretein belül a közlekedés veszélyeire és azok megelőzésére hívja fel a figyelmet a rendőrség 2022. szeptember 19. és 24. között - olvasható a police.hu-n. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége által szervezett témahéten a közlekedéssel kapcsolatos kockázatokra, azok helyes kezelésére és a biztonság különböző aspektusaira hívják fel a gyermekek, családok és valamennyi közlekedő figyelmét - írja a rendőrségi portál.

Egy Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés, hogy 2022. szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Ennek érdekében ezen a napon Magyarországon is célirányos közúti ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők, amely során elsősorban a biztonsági öv és a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát ellenőrzik a rendőrök - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A police.hu tájékoztatása szerint az érdeklődőket ezen a héten az ország több pontján változatos programok, kiállítások várják, amelyeknek célja, hogy mindenki gondolja át, az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket csökkenteni, a tragédiákat elkerülni. 

 

forrás, fotó: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok