loader
A Szentendrei Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást a kábítószer-kereskedők ellen

A Szentendrei Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást a kábítószer-kereskedők ellen

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai befejezték annak a kutató botanikusnak és aranykalászos mezőgazdász társának az ügyét, akik a gyanú szerint egy rácalmási birtokon termesztettek kábítószert, fogyasztási és eladási célzattal. A szentendrei vizsgálók tavalyelőtt leptek el egy helyi ingatlant, ahol bruttó 2407 gramm kábítószergyanús növényi származékot, digitális mérleget, valamint több mint 1 millió forintot találtak. A 36 éves, kutató botanikus végzettségű férfit a rendőrök elfogták. Az üggyel összefüggésben a nyomozók látókörébe került egy 59 éves, aranykalászos mezőgazdász, a kutatást kiterjesztették a férfi rácalmási házára, ahol 36 tő kifejlett, 15 levágott, szárított cannabist, 9 tő csemetét, valamit a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi származékok kábítószernek minősülnek, a két helyszínen lefoglalt anyagok THC tartalma összességében 457 gramm.

Az 59 éves mezőgazdász a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy saját ingatlanján kábítószertermesztés folyik. 36 éves, botanikus társa részletesen vallott, mindent beismert. Elmondta, hogy előzetesen leosztották a termesztésben betöltött szerepeket, ő vitte növénytanban jártasságát, partnere biztosította a helyszínt. A magokat külföldről hozták társa kocsijával.

Ügyfeleik a fekete piaci árnál jóval kedvezményesebben juthattak hozzá adagjukhoz, az átlagosan 2-2,5 ezer helyett 1400 forintért vásárolhatták tőlük grammját. A botanikus férfi az olcsóságra adott magyarázata szerint: „Én úgy gondoltam, hogy legyen jó mindenkinek, meg annak is, aki megveszi”.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok