loader
Ultrafutó Magyar Bajnokság az Omszk-tó körül

Ultrafutó Magyar Bajnokság az Omszk-tó körül

Nem mindennapi sporteseményt rendeznek az előttünk álló hétvégén az Omszk-tó körüli rekortán pályán. Budakalász ad otthont március 26-án és 27-én a 24 órás és a 100 km-es Ultrafutó Magyar Bajnokságnak. A versenyre a nevezési határidő lezárásáig több mint 200-an jelentkeztek!

A Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület 2017 óta rendezi az 50 és a 100 kilométeres táv magyar bajnokságát, az idén először pedig a 24 órás viadal is bekerült a programba. A hétvégi versenyre összesen 207-en neveztek, 85-en indulnak a 100 kilométeres magyar bajnokságon és 50-en vállalták az indulást a 24 órás erőpróbán. A távokat nem csak egyéniben, hanem párosban és trióban is teljesíthetik a futók. A hitelesített körpálya hossza 1695 méter, itt róják majd a köröket az indulók.

A verseny rajtja az ünnepélyes megnyitót követően, március 26-án 9 órakor lesz, és pontosan egy nappal később zárul a harc a helyezésekért. Természetesen a szervezők minden érdeklődő budakalászit várnak, az indulókra pedig alighanem ráfér majd a buzdítás az egynapos verseny során.

Sallai Zsuzsanna, a rendező egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: alapos felkészülés előzi meg az indulást ezeken a hosszú távú bajnokságokon. Ahhoz, hogy valaki ultrafutó legyen, jó, ha már több maratont is sikerrel lefut, illetve heti 120-160 kilométer az edzésadagja. Az emberi szervezetet megterheli egy ilyen verseny, így fontos a fizikális és a mentális felkészülés is. A legjobbak akár 275 kilométert is teljesítenek 24 óra alatt.

 

 

 

Fotók: mozgasvilag.hu, futasvilaga.hu

forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok