loader
Újraindul Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Újraindul Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Június 1-vel elindult a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 76 szakmai szervezet összefogásával.  

 Június 5-én, pénteken a program keretében résztvevő szakmai szervezetek tekinthették meg a szűrőkamiont Szentendrén az ÉMI Szentendrei Ipari Park területén. Az elmúlt 10 évben 1886 helyszínen 500 ezer magyar állampolgárt vizsgáltak meg a program keretében. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával minden évben megújul a szűrőkamion. Idén a szájüregi daganatok korai felismerésénél egy teljes fogászati blokkot építettek be, valamint a szemészeti és a kardiológiai állomásra is új eszközök kerültek.

 Minden látogatónak először egy előszűrésen kell részt vennie, ahol hőkamerakapu,  hőmérő és rizikófelmérése segítségével szűrik ki a lehetséges koronavírus fertőzötteket. Fél óránként 8 fő lehet a vizsgálatokon, hogy a másfél méteres távolságot biztosítani tudják a jelenlévőknek, akik maszkban vehetnek részt az átfogó egészségvédelmi szűrőprogramon. Szentendrén június 21-én és 22-én a Móricz Zsigmond Gimnázium mellett állomásozik majd a kamion, ahol mindenkit várnak az ingyenes vizsgálatsorozatra. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok