Tájékoztató a Gondosóra programról november 29-én

Tájékoztató a Gondosóra programról november 29-én

A szentendrei Egészséges Városért Közalapítvány helyszíni regisztráció lehetőségével egybekötött segítő tájékoztatást nyújt a Gondosóra programhoz csatlakozni kívánó időseknek november 29-én a V8 uszodában. - emlékeztetnek városunk hivatalos honlapján. 

A Gondosóra program a 65 év felettieknek alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. 

A tájékoztató időpontja: 2023. november 29. (szerda), 14.00 óra
Helyszín: V8 Uszoda és Szabadidőközpont (Kálvária út 16/c)

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.
A Gondosóra program, egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program.

Az Egészséges Városért Közalapítvány Szentendre támogatja, hogy minél több idős emberhez jusson el az információ, a lehetőség a csatlakozásra. Ezért szervezte meg, hogy a program munkatársai személyes tájékoztatót tartsanak az érdeklődőknek, helyszíni regisztrációt is lehetővé téve. A programba való csatlakozáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és a hozzátartozó neve, telefonszáma szükséges.

 

Forrás: szentendre.hu