loader
Szentendre Város Egészségterve 2022

Szentendre Város Egészségterve 2022

Az Egészséges Városért Közalapítvány a készülő Szentendre Város Egészségtervéhez a lakosság véleményét és együttműködését kéri. Szeretnék, ha a kérdőív kitöltésével Önök is hozzájárulnának a megalapozott tervezéshez, a társadalmi vitára bocsátható elképzelések kialakításához.

Az űrlapot július 20-ig lehet kitölteni, az alábbi linken: https://forms.gle/shwRDDjvzMAWQ7UKA

Az Egészségterv elkészítésének elsődleges célja, hogy az önkormányzat egy átfogó képet kapjon a település lakosságának egészségügyi állapotáról, és az egészséghez való hozzáállásáról másrészről pedig, mint másodlagos cél, hogy az önkormányzat szervezett programokkal a lakosság egészségügyi állapotán javíthasson, és tudatosan változtathasson.

Az egészségtervezés módszere és annak magyarországi bevezetése az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Egészséges Városok programjának és az Egészséges Városok program hazai szakmai hálózatának köszönhető. Ennek mentén és a WHO Healt city ciklusai mentén Szentendre városa 1998. óta tagja a Magyarországi Szövetségen keresztül a WHO Egészséges Városok Projektnek, mely egy hosszú távú nemzetközi fejlesztési projekt. A város 1998-ban e céllal alapította meg az Egészséges Városért Közalapítványt. Végső soron pedig az Egészséges Városok projekt arra törekszik, hogy elősegítse a városokban lakók, dolgozók fizikai, mentális, szociális és környezeti jólétét- azaz minden szinten az egészséges életmód és fenntartható egészség hirdetője, támogatója.

A megújult honlapon - www.egeszsegesvaros.hu – minden információ és programkínálat megtalálható.

Forrás: www.egeszsegesvaros.hu  

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok