loader
Stresszoldó foglalkozások

Stresszoldó foglalkozások

A Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda ingyenes, stresszoldó foglalkozásokat hirdet a járás lakosainak. Az alkalmak nem egymásra épülnek, bármelyiken részt lehet venni, előzetes regisztráció után - jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/ZjEb1w2owuCNuTPMA

Minden foglalkozás az alábbi napokon, (szerdánként) 18:00-kor kezdődik a Szentendrei Japánkertben. (2000, Szentendre, Czóbel sétány). Kérik, az alkalmakra vigyenek magukkal polifoamot vagy pokrócot, esetleg kispárnát.

- Légzés a stresszoldás szolgálatában: július 27.; augusztus 17.

A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket. Ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat rendkívül hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban.

- Progresszív izomrelaxáció: augusztus 3.; augusztus 24.

A progresszív relaxáció egy könnyen elsajátítható stresszoldó technika, amely gyorsan és jól alkalmazható az élet számos helyzetében. A foglalkozás elméleti bevezetőt, és a technika elsajátítását segítő gyakorlatokat tartalmaz.

- Vizualizációs gyakorlatok: augusztus 10.; augusztus 31.

Habár a „vizualizálás” kifejezést nem használjuk gyakran, magát a cselekvést mindannyian gyakoroljuk, hiszen például álmodozni mindannyian szoktunk. Képzeletünk rendkívül nagy erővel bír. Ha kezetek közé terelve, tudatosan használjuk, akkor csökkenthető a stressz.

Forrás: Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok