loader
Elkezdődik Szentendrén a 16-18 évesek oltása a hétvégén

Elkezdődik Szentendrén a 16-18 évesek oltása a hétvégén

Elkezdődik szombaton Szentendrén is a 16-18 évesek oltása Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben, már lehet időpontot foglalni. Határozottan csökken a koronavírusos megbetegedések száma, a háziorvosok idejének jelentős részét még mindig elviszi az oltásokra fordított idő.  Olvasható a város weboldalán a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésének beszámolójában.

Csökken a koronavírusos megbetegedések száma – mondta dr. Szoltsányi Gábor háziorvos. – A körzetek pácienseinek átoltottsága növekszik, de mindig vannak új regisztráltak. Az online időpontfoglalás lehetősége csökkentette a háziorvosok leterheltségét, többnyire a Sinopharm vakcina elérhető. Annak ellenére, hogy a praxisok kevesebb oltóanyagot kapnak, a háziorvosok idejének jelentős részét az oltásokra fordított idő teszi ki. Folynak a második körös, valamint a még be nem oltott regisztráltak oltása. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban a háziorvosok nem tudnak felvilágosítást adni.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) a szokásos betegellátás mellett az oltások határozzák meg a mindennapokat. Az 1500 Sinopharmból eddig 230 adagot sikerült eloltani. Még két hétig ajánlanak ki időpontokat a Sinopharmra.  Az intézményben szombaton nagy létszámú oltás lesz a 16–18 évesek számára. 1600 adag Pfizert kap az intézmény, eddig közel hatszázan regisztráltak. Várják a további regisztrációkat. (Az időpontfoglalásról bővebben, itt >>) Oltási lehetőség a SZEI-ben! Aktuális időpontok >>

A 16-17 éveseknek a szülői hozzájárulási nyilatkozatot is vinniük kell az oltásra!

 

Forrás: szentendre.hu

Kép forrása: koronavirus.gov.hu 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok