loader
Egészséghónap a Gondozási Központban

Egészséghónap a Gondozási Központban

Egészséghónapot tartanak a szentendrei Gondozási Központban. Az Egészséges Városért Közalapítványt jóvoltából, júliusban minden héten más témában, egészségügyi szűréseken és különféle egészségmegőrző programokon vehetnek részt az idősek.

Látásszűrés, hallásvizsgálat, dietetikai tanácsadás, torna, diagnosztikai mérések – a tavalyi mintájára, idén júliusban ismét egészséghónapot tart a Gondozási Központ Idősek Klubja, hogy a szépkorúak, mozgásukban korlátozottak is igénybe tudják venni az alapszakrendelések némelyikét. Az első alkalom tavaly indult, amikor Gerőcs Katalin az Egészséges Városért Közalapítvány elnöke tavasszal megkereste a Gondozási Központot. Az intézmény nyitott volt az ötletre, így idén többek között Kasza Noémi, Dr. Gaál Andrea és Takács Mónika, valamint Miháldy Kinga várja az érdeklődőket. Múlthét csütörtökön Dr. Petrovits Adrienn szürke- és zöldhályog szűrést tartott, az egyik szentendrei optika munkatársaival együttműködve. Hetente pedig a védőnők várcukorszint- és vérnyomásmérést, EKG vizsgálatot, és véroxigén mérést végeznek.

Kecskésné Sipos Andrea, a Gondozási Központ intézményvezetője stábunknak elmondta, hogy a felhívás elsősorban a klubtagoknak szól, de természetesen szeretettel várják az idősebb generáció érdeklődőit. A résztvevők visszajelzése rendkívül pozitív – hálásak egyrészt azért, hogy helybe hozták számukra ezt a szolgatást, másrészt pedig azért, mert a mozgásukban korlátozottakat, akadályozottakat intézményi autókkal szállítják a központba és otthonukba.

Szeretnénk ezt a hagyományt megtartani, és minden évben a júliust egészéghónappá nyilvánítani – emelte ki az intézmény vezetője. Hozzátette, az év egészében folyamatos a munka az intézményben, így nyáron sincs leállás. Jelenleg takarítói munkakörbe keresnek munkatársat.

Július 12-én, holnap 9 órakor Kasza Noémi tart senior tornát a Gondozási Központban. Az Egészséges Városért Közalapítvány programjairól minden információ megtalálható a www.egeszsegesvaros.hu oldalon.

Kép: www.egeszsegesvaros.hu

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok