loader
December 8-án indul az 5-11 éves gyerekek oltási regisztrációja

December 8-án indul az 5-11 éves gyerekek oltási regisztrációja

A tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik Magyarországra az 5-11 éves korosztály számára a Pfizer vakcina. A szülők várhatóan december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek az oltópontokon, de a házi gyermekorvosok is oltanak. Nekik öt nap áll rendelkezésükre, hogy felmérjék, hány szülő akarja náluk beoltatni a gyermekét. A szentendrei házi gyermekorvosok kérése:

„Tisztelt Szülők!

Az elmúlt időszakban többen érdeklődtek az 5-11 éves korosztály COVID elleni védőoltásával kapcsolatban.

A legfrissebb információ szerint az érintett korcsoport immunizálására alkalmas oltóanyag (Pfizer- BioNTech/ Comirnaty) december 14-én, a tervezettnél 1 héttel korábban érkezik Magyarországra. A szükséges oltóanyag mennyiség igényléséhez egy előzetes felmérésben kérnénk közreműködésüket.

Kérjük azokat, akik szeretnének a gyermekük számára a védőoltás lehetőségével élni, jelezzék a szándékot gyermekorvosuk felé e-mailben, 2021.12.07. (kedd) 14:00 óráig az alábbi elérhetőségeken:

  1. Bogár Andrea: dr.bogar.szentendre@gmail.com
  2. Hernádi Márton: marton.hernadi@gmail.com
  3. Pálffy Márta: drpalma@gmail.com
  4. Poór László: drpoorlaszlo@drpoorlaszlo.tonline.hu
  5. Szakolczai Annamária: szakolczaidr@gmail.com

A védőoltással kapcsolatban bővebb információt a Házi Gyermekorvosok Egyesülete által kiadott, mellékelt tájékoztatóban olvashatnak. (HÁZI GYERMEKORVOSOK EGYESÜLETE Szülői tájékoztató >>>)

Házi gyermekorvosok”

Az Iskola-egészségügyi Szolgálat csoportvezető védőnője, Varga Tamásné tájékoztatása szerint: A szolgálat egyelőre nem kapott utasítást a Járási Népegészségügyi Osztálytól, hogy a 6-11 éves korosztály oltása az iskolákban is történhet, ezért náluk egyelőre ne kérjék a szülők a COVID-védőoltást a 12 éven aluli gyermekeik számára. Az iskola-egészségügyi szolgálat jelenleg csak a 12 éven felüli gyermekeket olthatja szülői kérésre az iskolákban.

A házi gyermekorvosok rendelési ideje ezen a héten:

Dr. Szakolczai Annamária december 6-7. között nem rendel, dr. Poór László helyettesíti saját rendelési idejében.

Dr. Poór László december 13-14. között nem rendel, dr. Szakolczai Annamária helyettesíti saját rendelési idejében.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok