Ruhabörzét tartott a Családsegítő

Ruhabörzét tartott a Családsegítő

Ruhabörzét rendeztek Budakalászon a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézményben, november 17-én pénteken. A rászorulók ingyen vihették el a használt, de tiszta és jó állapotban lévő holmikat. A felnőtt, gyerek és kismamaruhák, cipők mellett használati tárgyak és könyvek között is lehetett válogatni.

„Elég régóta van ennek hagyománya, hogy ruhabörzét tartunk. Általában szezonálisan, tehát 3 havonta.” – mondta el a TV Budakalász riporterének Sztanka Éva, a Családsegítő munkatársa. A ruhabörzék híre már szájról szájra terjed a térségben, a rászorulók és az adományozók körében is. Ezúttal is rengeteg helyről érkeztek a felajánlások, magánszemélyektől és szervezetektől egyaránt. Senki nem távozott üres kézzel, gyerekeknek, unokáknak, családtagoknak és barátoknak is sok ruhát vittek el. A megmaradt adományokat a Dunakanyar más településeire, valamint gyermekotthonokba és egyéb szervezetekhez fogják eljuttatni.

Sztanka Éva a karácsonyi adakozásra is felhívta a figyelmet:

„Csak olyat adjunk, amit szívesen fogadnánk. Tehát ne olyan puzzle legyen, amiből hiányzik, ne olyan társasjáték, aminek nincs meg a bábuja. A rászorulók is ugyanúgy szeretnének szép karácsonyt, és valaki tényleg csak azt tudja a fa alá tenni a gyereknek, amit mi adományozunk.” – mondta el a családsegítő munkatárs.

Az ünnepek közeledtével az intézmény szeretettel várja a felajánlásokat, legyen az ruha, játék, tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer vagy akár anyagi támogatás. A Családsegítő célja, hogy a rászoruló családoknál karácsonykor finom étel kerüljön az asztalra, a gyerekeknek pedig ajándék a fa alá. Az adományokat a Budakalász, Szentendrei út 24. szám alatt tudják leadni. Érdeklődni a 06-20-291-0728-as telefonszámon, valamint a szolgalat@dunakanyari.hu emailcímen lehetséges.

A ruhabörzéről bővebben beszámolunk a november 21-i Budakalász Ma hírmagazinban, 19 órakor a TV Budakalászon.