loader
Kétszer többen vettek részt idén a rendőrség állásbörzéjén, mint tavaly

Kétszer többen vettek részt idén a rendőrség állásbörzéjén, mint tavaly

Több mint nyolcszázan látogattak el a rendezvényre 2024. január 17-én a Rendőrségi Igazgatási Központba. Konkrét állásajánlatokkal, konzultációs lehetőséggel, fegyverzettechnikai, bűnügyi-technikai, drón bemutatókkal, rendőrségi járművek bemutatásával, továbbá pódiumbeszélgetésekkel készültek a szervezők.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azzal a céllal rendezte meg az eseményt, hogy egy rendőrségi objektumban, kifejezetten a közvetlen, személyes információcserére alapozva, célirányosan találkozhasson az álláskeresőkkel.

A résztvevők jelentős része online adta le regisztrációját. Érkeztek rendészeti ágazati képzésben résztvevő tanulók a központi régió területéről, a civil munkakörök iránt érdeklődő álláskeresők, valamint a Belügyminisztérium együttműködésével a gyermekvédelmi és gyámügyi utógondozásban részesülő, a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok.

Az eseményre látogatók megismerkedhettek a közép-magyarországi régió rendőri szerveinél (a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ) betölthető egyenruhás és civil munkakörökkel. A humánigazgatási munkatársak olyan adatbázissal készültek, amelynek segítségével a szakmai képzettségnek, munkatapasztalatnak és végzettségnek megfelelő, konkrét bérajánlatot tudtak tenni az adott üres pozíció iránt érdeklődőknek.

Tájékoztatást kaphattak a 10 hónap képzési idejű rendőrjárőr, a szerződéses határvadász, a fegyveres biztonsági őr, az iskolaőr, a határrendész feladatairól, illetve a speciális képzettséget igénylő munkakörökről (pl.: helikopterpilóta, kiber nyomozó, motoros rendőr, drónkezelő), az ahhoz szükséges képzésekről, továbbá a Miskolci és Körmendi Rendvédelmi Technikumokba és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára való jelentkezés (4 éves rendvédelmi tisztjelölt képzés) feltételeiről. Ezen túlmenően civil munkakörökre - például jogász, mérnök, festő, titkárnő, bérszámfejtő, karbantartó pozíciókra - is hirdettek álláslehetőséget a részvevő rendőri szervek.

A pódiumbeszélgetések keretében hallgathatták meg az egyes munkakörök képviselőinek tapasztalatait, élményeit, továbbá lehetőségük nyílt az alkalmasságvizsgálatokhoz kapcsolódóan fizikai, egészségügyi, illetve pszichológiai konzultációra is.

forrás:police.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok