Kapacitásbővítés a SZEI-ben

Kapacitásbővítés a SZEI-ben

Kapacitásbővítés lehetőségéről számolt be stábunknak a SZEI intézményvezetője és helyettese. A fül-orr-gégészeten most már a hét minden napján reggeltől estig van ellátás, megduplázták az érsebészeti vizsgálatok idejét.

További fontos újdonság, hogy május 1-jétől a mammográfiai szakvizsgálatot mobil szűrőkamionban végzik majd a Mamma Zrt. szakorvosai, amely három új helyszínen lesz elérhető a szentendrei járás lakosai számára.

Az egészségügyi szolgáltató cég komplex emlődiagnosztikai licenc vizsgával rendelkezik, amely egységes és magasabb színvonalú, megbízható ellátást jelent mind a szűrési-, mind pedig az emlődiagnosztikai tevekénységekben. A vizsgálat kiemelkedő fontosságú a mellrák korai felismerése szempontjából, hiszen lehetővé teszi az orvosok számára, hogy kezdeti stádiumban észleljék a lehetséges daganatokat, még mielőtt azok tüneteket okoznának vagy tapinthatóvá válnának.

A mammográfiai szűrővizsgálatra Nemzeti Népegészségügyi Központ küldi ki a behívókat a 45 év feletti hölgyeknek, sürgős esetben a háziorvos vagy szakorvos beutalása alapján is lehet időpontot foglalni. Az eddigi gyakorlathoz képest a behívók már nem időpontot adnak, hanem időpont foglalási lehetőségre hívják fel a figyelmet.

Az emlőszűrésről bővebb információt találnak a térségben ellátást végző Mamma Zrt. honlapján (mamma.hu). Elter Péter, intézményvezető-helyettes a SZEI-ben más újdonságairól is beszámolt híradónknak: ilyen országosan egyedülálló, újfajta törekvés például az éjszakai szakrendelés, melynek a pilot napja múlt pénteken kezdődött. Célja, hogy olyan szakmákban, ahol különösen hosszúak a várólisták, munkaidőn túl is fogadják vizsgálatra a betegeket.

A rendelőintézetben ezen a próbanapon kivételes hangulat uralkodott: tíz különböző egészségügyi területen este 7:00-től 23:00 óráig mintegy 150 fő vehetett részt vizsgálaton.  Az intézményvezetők is jelen voltak a különleges estén és beszélgettek a megjelent páciensekkel.

A visszajelzések alapján az éjszakai szakrendelés kiemelkedő sikerrel valósult meg, így az egyszeri alkalom után a jövőben is lehet majd számítani a folytatásra.

 

Dublinszki-Boda Péterrel és Elter Istvánnal, a SZEI intézményvezetőjével és helyettesével hosszabb beszélgetést láthatnak ma este, Fókuszban illetve Fogadóóra című műsorunkban este 19:20 órától.