Exkluzív túrák

Exkluzív túrák

A Pilisi Parkerdő az idei évben vezetett exkluzív túrasorozatot indít, melynek célja, hogy a kirándulók erdészetvezetővel együtt sétáljanak, kiránduljanak, miközben a szakember elmondja gondolatait, érzéseit, és bevezeti az érdeklődőket az erdő élővilágába, és az erdészek szakmájába is.

A Parkerdő számos jól karbantartott turistaútvonallal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a gyalogos és kerékpáros kirándulásokat a hegyekben és völgyekben egyaránt. A terület gazdag természeti szépségekben, például sziklákban, barlangokban, patakokban és vízesésekben. Ezek mind kiváló lehetőségeket kínálnak a felfedezésre, ideális helyszínt biztosítva mindazok számára, akik szeretnék felfedezni a természet szépségeit.

Egy túravezető szakember – munkája révén - felelős 6-8 ezer hektár erdő fenntartásáért, kezeléséért, így - egy vezetett túra során - az általa szerzett különleges tudással gazdagodva térhetnek haza a természetjárók az exkluzív túrákról.  

Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő szóvivője stábunknak azt is elmondta, hogy a medvehagyma az erdő tavaszi gyümölcse, gyűjtése megengedett, de szabályokhoz kötött. Maximálisan két kilogramm gyűjthető, aki többet szeretne, akkor annak be kell jelentkeznie az erdőgazdálkodóhoz, és engedélyt kell kérnie.

A túraútvonalakat senki ne hagyja el, és ha valaki egyedül indul útnak, előzőleg tájékoztassa ismerősét, vagy szeretteit, hogy merre fog haladni és mikor ér ki az erdőből. Segítséget hívni a Rendőrség vonalán lehet, aki felveszi a Parkerdő dolgozóival a kapcsolatot, és – szükség esetén - azonnal megkezdi a mentést.

Tehát itt a tavasz, várnak az erdők! Gondos tervezéssel, és megfelelő szabályok betartásával a legkellemesebb időtöltésben lehet részünk, miközben az egészségünket és a jó közérzetünket javíthatjuk miközben közelebb kerülünk a természethez, és megcsodálhatjuk a körülöttünk lévő szépséget. A vezetett túrákra jelentkezni a Parkerdő honlapján lehet, regisztráció és online fizetés után 9 erdészetnél tudnak időpontot foglalni.