loader
Elevenek SE: az úszók a jövőhéten kezdik el a szárazföldi edzéseket

Elevenek SE: az úszók a jövőhéten kezdik el a szárazföldi edzéseket

Jövő héttől elkezdik a szárazföldi edzéseket az Elevenek SE úszói. A tagok törzshelye, a V8 Uszoda-és Szabadidőközpont a hatályos kormányrendelet értelmében közel 3 hónapja zárva tart. A hétvégéken az elnök, Mihály Norbert szabadidős programokat szervez az Egyesület tagjainak.

Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszeríti a sportolót. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül ilyenkor működésbe, hanem szinte az összes izom. A szárazföldi edzések az állóképesség, és a kondíció fenntartásához járulnak hozzá.

Az Egyesületnek megközelítőleg 300-400 tagja van. A szabadidős foglalkozásokra, mint például egy síelés alkalmával 8-10 főt tudnak magukkal vinni az oktatók. A tagok már egészen kisgyerekkortól elkezdenek edzeni az Elevenek Sportegyesületnél.

„Amikor kinyit az uszoda, mi leszünk az elsők. Ezt már most ki merem jelenteni” – tette hozzá az Egyesület elnöke. A gyerekek által Norbi bácsiként ismert elnök azt is elmondta, hogy ha ez már csak nyáron fog megtörténni, akkor a nyári táborok kerülnek majd előtérbe, más foglalkozásokkal kiegészítve, de természetesen vízparton.

 

 

 

 

 

Kép forrása: pixabay.com

A kép illusztrációt tartalmaz!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok