loader
Közösségek hete a Skanzenben!

Közösségek hete a Skanzenben!

A közösségi kezdeményezésekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melyet május 10–16. között „Egy szívvel egy lélekkel” mottóval rendezett meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és együttműködő partnerei.

Idén a – tavalyi eredményeket felülmúlva – az ország 300 településéről 400 programszervező – köztük számos kulturális intézmény, önkormányzat, civil szervezet, kulturális és egyéb közösség – közel 700 programmal csatlakozott az egy hetes rendezvénysorozathoz. A programok kétharmada online, egyharmada szabadtéren – a megfelelő óvintézkedések betartása mellett – valósult meg. A szervezők számára hat tematika és számos témaötlet szolgált inspirációként a programok megálmodásához. Az alkotó, sport, életmód és zöld témák mellett kiemelt szerep jutott idén is a helyi értékek bemutatását célzó programoknak, de fókuszba kerültek az önkéntes programok is.  Az első három évben a kiemelt projekt forrásából valósulhattak meg a rendezvények, az elmúlt két évben pedig a Szabadtéri Néprajzi Múzeum finanszírozza az országos programsorozatot, kiemelten a kommunikációs részét. Számos szentendrei intézmény és civil szervezet csatlakozott idén is az országos programsorozathoz. 

A Közösségek Hete programnak központi honlapja, a kozossegekhete.hu. Itt a tematikákról olvashatnak az érdeklődők, a programkeresőben pedig településekre, témákra lebontva kereshetnek rá az eseményekre.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok