Highlights of Hungary-jelölt a Skanzen

Highlights of Hungary-jelölt a Skanzen

A szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttese bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé. Egyedüli múzeumként választották be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot a 2022-es év legkreatívabb teljesítményei közé.

A Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. A kiválasztási folyamat során 10 nagykövet öt-öt ajánlást tesz, így alakul ki az ötvenes mezőny, amelyek közül kiválasztják a nagyköveti díj nyertesét, a partnerek által felajánlott különdíjasokat, és online szavazás során dől el a közönségszavazás első helyezése. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a leginspirálóbb történeteket, és közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Borbás Marcsi, a Gasztroangyal című műsor készítőjének nagyköveti ajánlásával jutott be a szentendrei Skanzen Erdély kiállításegyüttese a Highligts of Hungary 50 jelöltje közé. 

A közönségszavazás március 22-ig tart. Szavazzon az „Év kiállítása 2022” díjat nyert Erdély épületegyüttesre, amely különleges látványelemekkel, digitális eszközökkel, modern interpretációs módszerekkel olyan új felfogású, 21. századi kiállítást valósít meg, amely az épületek, enteriőrök bemutatása mellett a történetmesélésre, egyéni sorsok és történelmi események bemutatására is vállalkozik. 

https://highlightsofhungary.hu/szavazas

 

Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum