loader
Átadták a Rotary Tanulmányi Ösztöndíjat

Átadták a Rotary Tanulmányi Ösztöndíjat

A Rotary Club Szentendre pályázati felhívására idén kiemelkedően tehetséges diákok jelentkeztek. A zsűri gondos válogatás után végül Bakó Zsófiát, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulóját tüntette ki, aki a támogatást idegen-nyelvi tanulmányaira fordítja majd.

A Rotary Club Szentendre 10 éve alapította meg a "Bízz Magadban" ösztöndíját, azzal a céllal, hogy a helyi tehetséges diákok további fejlődését elősegítse. Olyan 9-től 13-ig osztályos tanulók pályázhattak, akik legalább egy tárgyból - a tanárai szerint - kiemelkedő, dicséretes, esetleg országos versenyeken jó helyezést értek el; vagy valamilyen tudományágban, művészeti területen, illetve sportban átlagon felüli teljesítményre képesek. A Bíráló Bizottságnak idén nagyon nehéz dolga volt.

A pályázóknak elsőkörben egy írásos anyagot kellett benyújtaniuk, amely tartalmazta az elért eredményeiket, céljaikat; az őket leginkább érdeklő szférát, amivel kapcsolatban az ösztöndíjat fel kívánják használni; illetve ajánlást pedagógus/szakember és diáktársak részéről. A második fázisban a diákok egy beszélgetésen vettek részt a Bíráló Bizottság tagjaival. Idén a “2022. évi Szentendrei Rotary Ösztöndíjas” mellett, 4 tanulót is jutalmaztak különdíjjal. A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 2 diákja Hayon Noa és Fehér Napsugár; Szabó Réka Klára, a Ferences Gimnázium tanulója, valamint a Szentendrei Református Gimnáziumból Kertész Laura Jázmin részesült elismerésben. A támogatás a diákok által választott konkrét tanulmányok költségeire, illetve a tanulmányokhoz szükséges eszközök beszerzésére fordítható. A különdíjasok 50.000 Ft-os, az ösztöndíjas 150.000 forint értékű anyagi támogatásban részesült.  A 2022. évi "Bízz Magadban" ösztöndíj pályázat nyertese Bakó Zsófia, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulója lett. Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Gumikacsa-úsztató verseny, jótékonysági kerékpáros körtúra, adventi adománygyűjtés, ösztöndíj programok, helyi diákok, intézmények támogatása - megalakulása óta a Szentendrei Rotary Club folyamatosan végez a városban filantróp tevékenységeket. A szervezet eseményeiről, tevékenységeiről bővebben a Rotary Club Szentendre hivatalos és közösségi oldalán tájékozódhatnak.

A tegnapi átadó ünnepségről a mai Szentendre MA hírmagazinban láthatnak egy összefoglalót. Tartsanak velünk! A TV Szentendre adását megtalálják a Magyar Telekom IPTV hálózatán a 244-es csatornán, valamint a Vodafone-UPC hálózatán az 514-es csatornán. Online élőben itt követhetik adásunkat:

http://www.szentendre.media.hu/elo/tv-szentendre

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok