loader
Vujicsics jubileum nagykoncerttel

Vujicsics jubileum nagykoncerttel

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Vujicsics Együttes. A délszláv dallamokat gyűjtő és játszó zenekar ezer szállal kötődik a Dunakanyarhoz és Szentendréhez is. Elmaradhatatlan fellépői a Szentendrei Nyár programsorozatának. Négy évtizedes munkájuk elismeréseként idén Kossuth-díjat kaptak. A jubilemot úgy ünnepelték idén, hogy sok kisebb és nagyobb koncertet adtak, ma este a Művészetek Palotájában várják a zeneszeretőket.

A születésnapi koncerten sztárvendégek is fellépnek majd: Szörényi Levente, Tolcsvay László, valamint Sebestyén Márta és Sebő Ferenc is. Az Illés-zenekarral való együttműködés eredményét a nyáron a szentendrei közönség is láthatta. A legjobb jegyek már elkeltek, de még vannak szabad jegyek. A koncert este 19:30-kor kezdődik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

 A Vujicsics együttes tagjai: Borbély Mihály (szaxofon, klarinét, tárogató, furulya, okarina, dvojnice, brácstambura), Brczán Miroszláv (csellótambura, brácstambura, ének), Eredics Áron (prímtambura, basszprímtambura, csellótambura, tarabuka, tapan, ének), Eredics Gábor (basszprímtambura, harmonika, ének), Eredics Kálmán (bőgő, tarabuka), Szendrődi Ferenc (prímtambura, brácstambura, szamica). Állandó közreműködő: Vizeli Balázs (hegedű).

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok