Téli évadot hirdet a Szentendrei Teátrum

Téli évadot hirdet a Szentendrei Teátrum

Szentendrei Teátrum 2024. január 30. és március 8. között Színházi kavalkád a városban címmel rendezi meg első téli évadát. - tájékoztatnak városunk hivatalos honlapján.

Az előadásoknak a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme ad otthont, ahol egyes produkciók az erre a célra kialakított kamara-nézőtérről tekinthetők meg.

A tél végi, színházi kavalkád a vígeposztól a stand-up-ig, fiatal művészek pazar duójától a neves színészlegenda jutalomjátékáig, nevetéstől a megrendítő kortárs drámáig az alábbi repertoárt kínálja nézőinek:

Január. 30. (kedd), 19:00 – DOROTTYA
Dorottya, a pártában maradt idős dáma, a farsangi bálon ország-világ előtt kimondja, hogy igenis, vágyik a testi-lelki szerelemre. Erre persze megszégyenítik, ám ő bosszút esküszik, mert torkig van a megaláztatásokkal. Csokonai vígeposzából zenés-táncos komédiát kerekített a Gózon Gyula Színház, Nagy-Kálózy Eszter pompás főszereplésével.

Február 11. (vasárnap), 15:00 – LÉLEGEZZ
Egy nő és egy férfi egész életen átívelő párbeszéde, egy nagy szerelem története, nevetésekkel és könnyekkel.A szereplők, Pálos Hanna és Vizi Dávid a Katona József Színház művészei, ott mutatták be a darabot, az Orlai Produkció segítségével

Február 25. (vasárnap), 17:00 – HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET? 2.
Van-e élet a szülés után? Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek? Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok? Meg lehet-e csalni valakit véletlenül? A neves művész maga írta, rendezte és játssza fergeteges stand-up produkciójának folytatását is.

Február 27. (kedd), 20:00 – SZAPPANOPERA
Kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. Öt perc múlva annál a kérdésnél tartanak, hogy „Maga szerint én zsidó vagyok?” Spiró György feledhetetlen darabjában fantasztikus alakításokat láthatunk, a főszereplő Járó Zsuzsa. Az előadás a Fórum Színház és Szentendrei Teátrum koprodukciója.

Március 8. (péntek), 19:00 – A KELLÉKES
Azoknak ajánlott, akik imádják Kern András zseniális zsörtölődését. A Vígszínház legendás művésze egy színházi kellékest játszik, egy kisembert, aki, miközben motoszkál, pakolgat, elmeséli nekünk az életét. Varázslatosan. Az Orlai Produkció előadása.

Az előadásokra jegyek itt kaphatók: szentendreiteatrum.jegy.hu

 

Forrás: szentendre.hu